zondag 15 december 2019

De overige wandelingen van 2019 in een notendop

Ik heb de gewoonte om een verslag te schrijven van elke wandeling die ik doe, maar soms glippen er wel eens een aantal door de mazen van het net. Onder het motto beter laat dan nooit vind je hier een beknopt verslag van deze vergeten wandelingen. 

De voerstreek
Een wandeling afkomstig van originelewandelingen.be die je door de prachtige groene weilanden van de Voerstreek brengt. Het groene landschap domineert de omgeving en er worden ook verrassend veel hoogtemeters gedaan. Een echte aanrader als je de bossen even beu bent gezien!

Startplaats: 's Gravenvoeren
Aantal kilometer: 18
Info: https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/20-04-2014-gravenvoeren-6640988

Wijngaarden en wildernissen in het Hageland
Ook deze wandeling vind je terug op originelewandelingen.be en brengt je naar het heuvelachtige landschap van het Hageland waar je nog bescheiden wijngaarden vindt. Dit was één van de meer drassige wandelingen dit jaar, zeker in het gedeelte dat een broek doorkruist. Deze vond ik persoonlijk iets minder interessant om te doen. 

Startplaats: Houwaart
Aantal kilometer: 13
Info: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/6587269/recreatieve-wandelroute/houwaart-wijngaarden-en-wildernis-in-het-hageland

Demervallei en Demerbroek
Het moge duidelijk zijn dat originelewandelingen.be mijn eerste bron is die ik raadpleeg wanneer ik op zoek ben naar wandelplezier. Ook deze wandeling is hiervan afkomstig en is wat mij betreft een verrassende topper geworden. De wandeling is vrij kort, maar brengt je wel door mooie gebieden zoals heide waar koeien vrij rustig staan te grazen en een korte, maar uitdagende passage door een broek waar het even zoeken is naar het juiste pad. 

Startplaats: Zichem
Aantal kilometer: 12
Info:https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/335642/recreatieve-wandelroute/zichem-demervallei-en-demerbroek-wandeling

Stadswandeling Leuven
Wandelen moet per definitie niet altijd in de vrije natuur en een stadswandeling is soms ook leuk om te doen. Deze stadswandeling van Leuven is dat helaas echter niet, want het parcours kent te veel minpunten. Het laat enkele interessante plekjes van Leuven zien, maar brengt je ook naar wijken waar niks is te zien en de wandeling bestaat uit (te) veel lussen. 

Startplaats: Leuven
Aantal kilometer: 18
Info: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/5830947/wandelroute/leuven-stadswandeling

Stadswandeling Mechelen
Een voorbeeld van hoe een stadswandeling er wel moet uitzien, is dit exemplaar voor Mechelen. Deze wandeling loodst de wandelaar door alle interessante plekjes van Mechelen zoals het leuke Dijlepad en door enkele parken. De wandeling verlaat ook de stadskern en brengt je naar de Zenne voor een kleine dosis natuur. 

Startplaats: Mechelen
Aantal kilometer: 22
Info:https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/6434383/wandelroute/axg-station-mechelen-stadswandeling-mechelen-naar-knooppunten-terug-stadswandeling-na

Tussen Herentals en Grobbendonk
Eén van de mindere wandelingen die ik dit jaar heb gedaan. Deze wandeling gaat voornamelijk door bossen en trage wegen en schittert slechts één maal met een oude watermolen als mooie locatie. Verder is deze wandeling vrij doordeweeks. 

Startplaats: Herentals
Aantal kilometer: 15
Info: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/5295246/recreatieve-wandelroute/tussen-herentals-en-grobbendonk

Belse heiden en broeken
Eéntje in de categorie voor een zondagochtend met de hond. Deze wandeling is onderdeel van een langere wandeling die je ook op - hoe kan het ook anders - originelewandelingen.be vindt. De wandeling start aan het sport- en recreatiedomein de Lissevijver en gaat langs de heiden en broeken van Bel met af en toe een verdwaalde zandduin. Net zoals de wandeling tussen Herentals en Grobbendonk is dit exemplaar vrij doordeweeks.

Startplaats: Bel (Geel)
Aantal kilometer: 8
Info: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten